Preventie

Ook kan u bij mij terecht als u van plan bent een hond in huis te halen (of als u er al één hebt) en u uw kinderen wilt leren omgaan met hun eigen of met een vreemde hond om bijt-ongevallen te voorkomen.
Meestal willen kinderen niet van hun ouders horen dat ze niet in de mand bij de hond mogen, of dat ze van de etensbak moeten afblijven. Van een vreemde nemen ze deze dingen sneller aan. We laten de kinderen aan de hand van een powerpoint-demonstratie zien hoe ze het beste en het veiligste met hun eigen hond én met vreemde honden moeten omgaan. Eventueel brengen we ook een eigen hond mee om alles in praktijk te tonen. Onze honden zijn getraind om niet te reageren op situaties waarin een andere hond misschien zou kunnen reageren.
Als leerkracht of schoolhoofd kan u ook contact met me opnemen om in uw school aan de kinderen uitleg te geven over hoe de kinderen moeten omgaan met honden in het algemeen, en met hun eigen hond in het bijzonder.
Hiervoor werken we ook met een powerpoint-presentatie en brengen we een eigen hond mee als voorbeeld. Nadien kunnen de kinderen nog vragen stellen en de nieuw verworven kennis in praktijk uitproberen bij onze honden.