Advies

Als u een pup in huis wilt halen, maar u weet niet goed welk ras bij u (en uw gezin) past, kan u bij mij terecht voor raad over de keuze van het ras en fokker, over de aanschaf zelf, over de opvoeding van de pup,…
Ik kom dan langs bij u thuis om te kijken welke ruimte de hond ter beschikking zal hebben, of er een tuin is,… We bespreken hoeveel tijd u kan/wil vrijmaken voor de hond, wat u juist verwacht van de hond.
Op basis van deze gegevens ga ik dan op zoek naar een aantal geschikte rassen. Die worden dan aan u voorgelegd. Met wat uitleg over elk ras, de voordelen, de nadelen, de specifieke zorgen,…
Desgewenst zoek ik voor u ook een fokker waar u terecht zou kunnen voor het ras dat u heeft uitgekozen.

Als u liever een asielhond wilt helpen en een nieuw thuis te geven, maar u weet niet goed welk hond ideaal voor u zou zijn, dan wil ik u ook helpen.
Net zoals bij een pup gaan we eerst een gesprek houden over uw mogelijkheden en wensen. Ook wordt weer de toekomstige leefomgeving van de hond bekeken.
Naargelang dit gesprek wordt er bekeken welke soort honden in aanmerking kunnen komen. Desgewenst zoek ik voor u een asiel dat mogelijke kandidaten heeft voor u.
Als u al een keuze van asiel hebt gemaakt, overlopen we de asielhonden die er aanwezig zijn. We bekijken of de keuze die u eventueel al gemaakt heeft, wel mogelijk is naar de thuis-omstandigheden.
Dan maken we een afspraak om samen naar het asiel van uw keuze te gaan, om de hond in levende lijve te ontmoeten en te kijken of hij/zij wel degelijk bij u past.